Wiek 33 Waga 94 Wzrost 184 Obwód ramienia 43 Obwód klatki 111 Obwód uda 61 Obwód talii 87 Staż na siłowni 6 Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy) 3000 kcal - za moment 2500 dieta sportowa pudełkowa Ok. 2g białka na kg Ile i jakie przebyte cykle sterydowe brak Opisz swój plan treningowy jw. Cel cyklu mięśnie plus [...]
przed treningiem węglowodany o niskim ig czyli ryż brązowy, do tego dobre żródło białka: wołowina/indyk/kurczak/ryby np. mintaj. Do tego warzywa i tłuszcze z oliwy z oliwek/oleju lnianego/orzechów włoskich. Po treningu węglowodany o wysokim IG czyli ryż biały/ziemniaki+ żródło białka(podałem wyżej). Można dodać niewielką ilość warzyw. Pozdr.
moim zdaniem mozna, choc nie widze wielkiego sensu jedzenia bialka zaraz przed treningiem zwlaszcza ze shotgun zawiera drobną ilośc (ok 10g) białka w skladzie: Zmieniony przez - faftaq w dniu 2009-11-04 17:00:45
Wiek 18 Waga 83 Wzrost 181 Obwód ramienia 40 Obwód klatki 120 Obwód uda 56 Obwód talii 86 Staż na siłowni 2 lata Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy) Ok. 2g białka, 5g Węgli, 3 g tluszczy na kg masy ciała Ile i jakie przebyte cykle sterydowe 1 Opisz swój plan treningowy 1. klata triceps 2. barki brzuch 3. plecy [...]
Stan ketozy to mit. Generalnie ograniczenie węgli powoduje szybszy spadek wagi głównie ze względu na ilość kalorii jaką się wtedy zjada - tłuszcze i białka są bardziej sycące. No i przerobienie białka też wpływa na metabolizm, jest dla organizmu trudniejsze niż węgli, więc go przyspiesza. Warto też zwracać uwagę na to jakim typem żywieniowym się [...]
Dziękuję za poświęcony czas i odpowiedzi. @testek Oczywiście źródła węgli złożonych będą różne. Po prostu ja muszę mieć sztywny szkielet diety z określoną gramaturą. Wtedy wiem ile czego mogę zjeść, żeby było si :) Ze źródłami białka mięsne już gorzej - przywykłem do piersi z kurczaka. Może od czasu do czasu wrzucę sobie na kolację makrelę [...]
Tak gotowane jajka zamiast jajecznicy. Ilość sam musisz dopasować. Po przebudzeniu wcinałem spalacz, sporą porcję bcaa lub 3 białka jajek. Węgle trzymałem tak jak Ty 2g na kmc, podczas ładowania ok. 2 razy więcej 4-5g na kmc, tłuszcze i białko wtedy ucinane. Ostatecznie zszedłem do 2000 kcal, BTW 3/1/2 dla docelowej masy ciała. Węgle z rana, przed [...]
Podejrzyj dzienniki innych dziewczyn. Nie wszystkie są idealne, ale większość się sama z własnych "grzeszków" tłumaczy, więc widać co poprawić. To nie jest takie trudne. Załóż sobie jakieś zapotrzebowanie BTW, podziel na 4 albo 5 posiłków. Załóżmy, że wyliczyłaś, że powinnaś jeść 120g Białka, 160 g ww i 60g tłuszczu. Dzielisz na 4 posiłki i ci [...]
w porównaniu do tego co kiedyś jadłem to faktycznie ilość WW spadła 3-krotnie... Ale dodałem za to więcej białka i tłuszczy, a i warzyw jest sporo więcej. Przez problemy z jelitami ograniczyłem WW do minimalnego spożycia. Nadwyżka 3 mikroskładników w pożywieniu ( T B WW) powoduje w moim żołądku armagedon.
2,2 g białka na kg LBM to ilość bliska/równa maksymalnej na masie i minimalna/wystarczająca na redukcji. Tłuszcz minimum 25% zapotrzebowania bez wzgledu na dietę, maksymalna ilość w zależności od tolerancji węglowodanów. Zmieniony przez - ellis w dniu 2006-03-28 16:18:23
Są dwie najlepsze pory dla kreatyny: po treningu i po posiłku. Po treningu mięśnie nadzwyczaj chętnie i szybko wychwytują kreatynę z krwi i magazynują ją. Dlatego po treningu występuje wyraźniejszy efekt powiększenia objętości mięśni i uczucie ich większej wydolności niż gdy weźmie się kreatynę przed treningiem. Zalecana dawka to 2-3 monohyfratu [...]
uno 1 nie wklejać linków allegro!! Jedna porcja: 2 paczki Ilość porcji w jednym opakowaniu: 22 (44 paczki); 15 (30 paczek) Ilość w jednej porcji - % dziennego zapotrzebowania Kalorie 16 Węglowodany ogółem 1g - <1% Białka 3g - 6% Witamina A 9900lU - 198% (jako octan i 66% jako ß-karoten) Witamina C (jako kwas askorbinowy) 1g - 1667% [...]
suple chyba średnie... co do wartości diety to nikt raczej nie określi Ci dokładnie, raczej za mało tłuszczy; możesz jako punkt wyjści ptzyjąć po 2,5g. na kg. mc węgl. i białka a połowe z tego ilość tłuszczy, więc tutaj jest raczej trochę za mało...
A jakie suplementy polecaliście by na cykl siły dodam że w diecie nie brakuje mi węgli aktualnie wygląda to taż że mam ponad 6 gr na kg masy ciała a w moich założeniach jest 5,7 gr\kg no a tutaj ilość węgli przekraczam o 100 g tłuszczy mam zamało ale nad tym popracujee i moim założeniem jest 2,2 gr\kg białka i brakuje mi tu prawie 40 gr białka w [...]
Jak tego nie urozmaicasz, to plan bardzo monotonny. Źródła tłuszczu to nie tylko oliwa, a białka to nie tylko kura, jaja i twaróg. Jak wygląda kwestia warzyw? Przy tym bf warto by przemyśleć ilość węgli, nie potrzeba też aż tyle białka, zrezygnuj np z jednej porcji prochu.
[...] i masz zdrowy tluszcz, on jest potrzebny. Potreningowy sie nie nadaje, musza tu byc wegle proste, a masz warzywa. Przed treningiem masz starasznie duzo wegli, obetnij ta ilosc do tych wczesniejszych 50g i raczej daj ryz pelnoziarnisty (ten bialy po treningu). Kolacja taka sie nie nadaje, nie jedz miodu i suszonych owocow, takie cos to jeszcze [...]
To zależy od twojej budowy ciała, jednak jeśli jesteś ektomorfikiem, to proporcje powinny przedstawiać się następująco: 1,5 - 2 g białka na kg masy ciała, 1 - 1,5 g tłuszczów na kilogram masy ciała, 3 - 4 g węglowodanów na kg masy ciała. Ponadto przeczytaj to: Sam jestem ektomorfikiem i miałem podobne problemy. Jedząc sporo węglowodanów waga stała [...]
Kompletnie bez sensu ten posiłek... Wygląda jak śniadanko babuni . Za dużo białka, za mało ww ( a dieta na mase właśnie na tym się opiera! ) i olbrzymia ilość złych tłuszczy ( nasycone )... Korzystaj z takich produktów : BIAŁKO - pierś z kurczaka/indyka, twaróg CHUDY, bób, fasola, cielęcina, ryby WĘGLOWODANY - makarony, ryż, kasza, owoce, [...]
Zdefiniuje dla Ciebie co nazywamy regularnymi posiłkami odnośnie korzystnej przebudowy sylwetki dla ektomorfika. Regularne posiłki to posiłki co 2,5-3 godziny, 6-8 dziennie. W każdym odpowiednia ilość kalorii, pełnowartościowe żrodło białka, węglowodany/tłuszcze w zależności od założeń dietetycznych.